Video

Facebookactie tegen bonnenregen in Aalst-Waalre

6 februari 2013 om 16:20
nl
Hidde Dijkstra uit Valkenswaard is op Facebook een actie begonnen tegen de verkeersbonnenregen in Aalst-Waalre. De afgelopen week kregen tientallen mensen vijf tot tien verkeersboetes in de brievenbus, allemaal afkomstig van dezelfde flitspalen in Aalst.
Geschreven door

De politie heeft op de Eindhovense weg nieuwe digitale flitspalen neergezet, die dag en nacht op snelheid en rood licht controleren.
Dijkstra zegt dat hij zelden verkeersboetes krijgt en noemt de bonnenregen buiten proportie. "Ik heb geen vijf bonnen nodig om te weten dat ik mij aan de snelheid moet houden."
Driehonderd euro boeteHij zegt geen wegpiraat te zijn, maar iemand die gewoon met het verkeer mee rijdt. Bij hem staat na vijf boetes de teller ondertussen op ruim driehonderd euro.
Maar er zijn ook mensen die al meer dan tien bekeuringen in Aalst kregen en inmiddels meer dan duizend euro aan boetes moeten betalen. Dijkstra noemt dit 'burgertje pesten'.
Burgemeester baaltOok burgemeester De Wijkerslooth van Waalre laat via Twitter weten 'te balen van de bonnen op de Eindhovenseweg'. Volgens hem gaat de opbrengst van de boetes niet naar de gemeente.
Speciale FacebookpaginaHidde Dijkstra wil met de speciale Facebookpagina lotgenoten bij elkaar brengen, om te kijken of er mogelijkheden zijn om gezamelijk beroep aan te tekenen. Ook vindt Dijkstra dat het in dit digitale tijdperk veel te lang duurt voordat een bon administratief is verwerkt.
Flitspalen staan er niet voor nietsRik Ebli van de politie zegt dat de digitale flitspalen in Aalst er niet voor niets staan. Volgens hem is het een gevaarlijke kruising in Aalst, waar vorig jaar 65 ongelukken gebeurden.
Ebli geeft toe dat er bij vijf tot tien bonnen wel sprake is van excessen, maar mensen zetten zelf hun voet op het gaspedaal. Hij noemt de verwerkingstijd van drie tot vier weken van verkeersboetes normaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.