Video

Brand met giftige rook bij Overveld Techniek BV in Hoogerheide

16 februari 2013 om 12:54
nl
De brand die zaterdagochtend ontstond bij Overveld Techniek BV aan de Edisonweg in Hoogerheide was halverwege de middag onder controle. Ramen en deuren mochten toen weer geopend worden. Bij de brand kwam zink vrij, de giftige rook bleef binnen het gebouw.
Geschreven door

De hulpdiensten vroegen omwonenden uit voorzorg om ramen en deuren dicht te houden. De brand ontstond rond tien uur. Om halftwaalf kregen meer dan zevenhonderd omwonenden het advies om ramen en deuren dicht te houden. Het gaat om een brand die volgens het bedrijf snel onder controle was.
Giftig zinkpoederDe brandweer ontdekte drie kwartier later dat er nog zinkpoeder in brand stond. De brandweer gebruikte zand en cement om de boel te blussen. Om kwart voor twee kwam het sein brandmeester. Een medewerker van het bedrijf: "Er was een brandje in een cabine waar we staal vervormen." Een medewerker van het bedrijf heeft rook binnen gekregen. De man is geholpen door ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
De rook die van de brand kwam, was erg giftig. Daarom is het nabijgelegen Ruitersportcentrum Stevenshof, de scouting en bouwmarkt Karwei ontruimd. Tientallen klanten die binnen waren bij de Karwei aan de Middenweg, zijn naar huis gestuurd. Een medewerker laat weten dat al het personeel binnen moest blijven.
Opvang gemeenteDe gemeente Woensdrecht, waar Hoogerheide onder valt, heeft opvangruimte geregeld voor vijf mensen die in de buurt wonen. De opvang zou in het multifunctioneel centrum in Hoogerheide komen maar nadat de brand onder controle was, bleek de opvang niet meer nodig.
Bij Ruitersportcentrum Stevenshof balen ze stevig van de brand. "Er moesten een heleboel lessen worden afgezegd. Alle paarden moesten met spoed naar binnen, er zit zelfs een drachtig paard bij", zegt een medewerkster.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.