Video

Varkensboer (52) in Zeeland opgepakt: grote controle op bedrijf

27 februari 2013 om 12:34
nl
De eigenaar van een biologisch varkensbedrijf in Zeeland is woensdagmorgen aangehouden. Volgens de politie neemt hij het niet zo nauw met regels en wetten. Ze is al enige weken bezig met een onderzoek naar de 52-jarige man. Het terrein van de varkenshouderij aan De Kuiperweg was afgezet.
Geschreven door

Medewerkers van de gemeente, politie, de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) en waterschap Aa en Maas waren bezig met een grote controle. De varkenshouder zou onder meer illegaal mest hebben geloosd. Ook zou hij zijn dieren slecht verzorgen.
Een aantal dieren waren lichamelijk niet in orde. Volgens de politie kwam dat waarschijnlijk door verwaarlozing. Een dierenarts moest daardoor woensdag een aantal varkens laten inslapen. De dieren die nog wel leven, zullen op een andere plek worden ondergebracht.
Twaalf dode varkensAfgelopen weekend werden er nog twaalf karkassen van varkens opgehaald bij de boer. De man had uiterlijk woensdag orde op zaken moeten stellen om aan een dwangsom van 5.000 euro per dag te ontkomen. De politie verhoort de boer op het bureau.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.