'Minderjarige hoofdverdachte Brent L. kan niet uitgeleverd worden voor mishandeling Eindhoven'

28 februari 2013 om 00:02
nl
De kans is groot dat de hoofdverdachte van de mishandeling in Eindhoven niet wordt uitgeleverd aan Nederland. De Belgische verdachte Brent L. (17) is minderjarig. Het Belgische Hof van Cassatie bepaalde woensdag dat minderjarigen niet kunnen worden uitgeleverd aan het buitenland.
Geschreven door

Die uitspraak volgde in een zaak waarbij een Roemeense jongen in eigen land was veroordeeld. Omdat hij minderjarig was, mocht hij van het Hof van Cassatie in België niet worden uitgeleverd aan het land waar hij het misdrijf pleegde. 
Berecht in België Zeer waarschijnlijk heeft deze uitspraak ook invloed op de uitlevering van de minderjarige hoofdverdachte van de mishandeling in Eindhoven. Volgens Geert-Jan Knoops, expert in het internationale recht, moet Brent L. dan worden berecht in België. Dat zei de advocaat tegenover PowNews.
Opmerkelijk genoeg was een verkeersovertreding wel een reden om als minderjarige uitgeleverd te worden. Verkeersovertredingen vallen onder de uitzonderingsregel.
Alle verdachten voorwaardelijk vrijOndertussen lopen alle acht verdachten van de mishandeling aan de Vestdijk in Eindhoven weer vrij rond. Twee Nederlandse verdachten kwamen woensdag onder voorwaarden vrij, over de uitlevering van vijf Belgische verdachten oordeelt het gerechtshof in Antwerpen op 26 maart.
Bureau Brabant toonde in januari beelden van de daders van de zware mishandeling in Eindhoven. Een 22-jarige man uit Oirschot werd op 4 januari aan de Vestdijk in elkaar geschopt en geslagen. De acht jonge daders lieten hem daarna bewusteloos achter op straat.
Lees alles over de mishandeling in Eindhoven op onze themasite.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.