Peter Aerts over overleden thaibokslegende Ramon Dekkers: 'Hij was de Mike Tyson van onze sport'

28 februari 2013 om 08:16
nl
Kickbokser Peter Aerts uit Eindhoven is kapot van de dood van zijn collega Ramon Dekkers. "Voor mij is hij de beste thaibokser ooit. Het was echt een sensatie als hij bokste."
Geschreven door

De 43-jarige Ramon Dekkers uit Breda, achtvoudig Muay Thai- en kickbokswereldkampioen, overleed woensdag. Hij werd onwel toen hij aan trainen was op de fiets.
Mike Tyson"Hij was de Mike Tyson van onze sport", vertelt Aerts. De boksers zagen elkaar regelmatig tijdens boksgala's. "Ik ben regelmatig met 'm uitgeweest. Hij was heel relaxt, een echte Brabander."
De dood van de Bredanaar kwam als een grote schok voor Aerts. "In het begin geloofde ik het niet. Pas nu begint het een beetje te dagen in m'n hoofd."
Beroemd in ThailandIn ons land was Dekkers buiten de kickbokswereld niet zo bekend. Maar in het buitenland is dat anders, vertelt Aerts. "Als je in Thailand over straat loopt kent iedereen hem."
De dood van Dekkers is ook nieuws in het buitenland, van Rusland tot Griekenland en Roemenië. "Het is een legende, voor heel de wereld", besluit Aerts.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.