Massale belangstelling uitvaart thaibokslegende Ramon Dekkers in crematorium Zuylen Breda

BREDA - Onder massale belangstelling is donderdagmiddag in Breda thaibokser Ramon Dekkers (43) gecremeerd. Vanwege de enorme drukte was de uitvaartplechtigheid ook op het parkeerterrein voor de aula te volgen via een videoscherm. Motorrijders van Satudarah begeleidden de rouwstoet naar het crematorium. Een reclamevliegtuig met de tekst 'The Diamond is 4Ever, rust zacht' vloog boven de stad.
Dekkers was bevriend met leden van de motorclub Satudarah. Donderdagmiddag maakten zo'n zestig leden van Satudarah een tocht vanaf het NAC-stadion naar het uitvaartcentrum aan de Tuinzigtlaan. Zij begeleidden de stoet naar het crematorium waar de uitvaart om vier uur begon.

De sfeer was ontspannen en de motorrijders hadden met de politie afgesproken dat zij zich aan de verkeersregels zouden houden. "Veel clubleden uit de regio kennen Ramon of hebben met hem getraind", zei Satudarah-voorzitter Henk Kuipers. "Je kunt hem zien als de koning van het lichtgewicht. Ramon heeft Nederland op de kaart gezet in Thailand. Hij was een uitzonderlijk type."

Grote opkomst
De lijkwagen en de familie van Ramon Dekkers kwamen rond halfvier via de zij-ingang aan de Haagweg uitvaartcentrum Zuylen binnen. Prominenten uit de thaibokswereld uit binnen- en buitenland en veel familieleden, vrienden en kennissen waren uitgenodigd. De crematieplechtigheid was daarom ook te volgen in een tweede ruimte van het gebouw. Zaterdagavond bewezen honderden mensen Dekkers al een laatste eer tijdens een stille tocht.

Dekkers overleed woensdagmiddag 27 februari onverwacht. Hij werd onwel terwijl hij aan het trainen was op zijn racefiets. Hij viel in het tunneltje bij de kruising met de Emerparklaan. Hulpdiensten rukten massaal uit en omstanders schoten te hulp, maar reanimatie mocht niet baten.

Achtvoudig wereldkampioen
De Bredase thaibokser, bijgenaamd The Diamond, was achtvoudig Muay Thai- en kickbokswereldkampioen. Eind vorige eeuw was hij de bekendste buitenlandse thaibokser in Thailand. Daar kreeg hij zelfs een koninklijke onderscheiding. Dekkers was de eerste buitenlander die de titel Thaibokser van het Jaar kreeg.
Meer over dit onderwerp:
breda dood ramon dekkers crematie