Video

Overlast jongeren in bieb Helmond

9 maart 2013 om 19:11
nl
Herrie, een grote mond, vernielingen. De bibliotheek in Helmond is het meer dan zat. Jongeren terroriseren de laatste maanden de boel zo erg, dat leden van de bieb wegblijven.
Geschreven door

"Overlast van jeugd is er altijd een beetje, maar de laatste maanden is het erg toegenomen. Ik ben het nu zat." Aan het woord is Dianne Timmers van de centrale bibliotheek aan de Watermolenwal in Helmond.
Ze somt op: intimidatie van het personeel, vernielingen, herrie, bevuilen van spullen. "Het loopt echt de spuigaten uit. Natuurlijk spreken we de jongeren er op aan. De politie wordt zelfs ingeschakeld, maar dat helpt allemaal niet.''
GedragsregelsIntussen hebben enkele leden al aangegeven dat ze niet meer naar de bieb in Helmond komen en uitwijken naar die bijvoorbeeld in Deurne. Dit tot groot verdriet van Timmers. Ze is niet van plan met een pasjessysteem aan de deur te komen.
"De bieb moet een plek voor iedereeen zijn. Ook voor de vervelende jeugd. Ik hoop dat ze tot inkeer komen en zich aan de gedragsregels gaan houden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.