Vermeende drugshandelaar Brakel vrijuit nu onderzoek man Vinkel op straat ligt

14 maart 2013 om 13:21
nl
Een uitgebreid onderzoek naar een mogelijke hennep- en cocaïnehandelaar uit Brakel is stilgelegd nu informatie over het onderzoek naar buiten is gekomen. Dit bevestigt politiewoordvoerder Eric Passchier. De zaak is afgesloten en ligt op de plank, omdat de politie het bewijs tegen de man niet meer rond kan krijgen nu het onderzoek op straat ligt.
Geschreven door

Dat de informatie over het onderzoek op straat ligt, heeft te maken met een rechtszaak tegen een van de loopjongens van de man uit Brakel. Deze man uit Vinkel stond onlangs voor de politierechter. Bij de behandeling van die zaak kwam informatie over het onderzoek naar de man uit Brakel naar buiten.
"Dit is logisch", vertelt Passchier aan Omroep Brabant. " Maar hierdoor heeft het voor ons nu niet zoveel zin het onderzoek voort te zetten. De verdachte weet er nu van." Hij noemt dit 'het risico van het vak'.
Mislukte drugsdealDe man uit Vinkel werd onlangs opgepakt bij een mislukte drugsdeal langs de A2 bij Rosmalen. Een deal waarvan de politie wist, door telefoontaps in het onderzoek naar de vermeende drugsdealer uit Brakel. Een 50-jarige andere verdachte sloeg bij deze aanhouding op de vlucht. 
Toen hij er in zijn auto vandoor ging, zette de politie met verschillende wagens de achtervolging in. Politiemensen schoten op de auto, waarna de bestuurder de macht over het stuur verloor en tegen een kerk botste. De zwaargewonde man bleek in het bezit van een vuurwapen. Hij ligt nog altijd in kritieke toestand en buiten bewustzijn in het ziekenhuis.
Driehonderd kilo hennepDe hoofdverdachte uit Brakel zou volgens politiebronnen in het bezit zijn van driehonderd kilo hennep. Passchier: "Te zijner tijd zullen we kijken of we deze zaak weer oppakken en er op een andere manier invulling aan kunnen geven."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.