Video

Mini-Miss Piggy de nieuwste rage op huisdierengebied

26 maart 2013 om 18:27
nl
Na het hangbuikzwijntje en de chihuahua is er een nieuwe rage op huisdierengebied: het minivarkentje. Margalith de Leeuw uit Hedikhuizen fokt deze mini's, die het formaat van een Frans Buldogje hebben. Volgens haar zijn het de ultieme knuffeldieren, maar moet je oppassen dat je niet een kat in de zak koopt.
Geschreven door

Op internet worden veel kleine biggetjes aangeboden als minivarken. Maar dat ze met tien weken klein zijn, geeft geen garantie dat ze dat over twee jaar ook nog zijn. Zo groeide de mini van de Britse Janey Byrne uit tot een reus van bijna een meter hoog met hetzelfde gewicht als een stevige rugbyspeler.
Gillend speenvarkenEr zijn meerdere redenen te bedenken waarom je géén varken zou moeten kopen. Varkens wroeten in de modder, ze stinken en ze kunnen oorverdovend hard gillen. Volgens De Leeuw zijn dit vooroordelen. Het minivarken is speciaal als huisdier gefokt en staat mijlenver verwijderd van het wroetende zwijn.
De positieve kanten van een minivarken zijn volgens De Leeuw eindeloos: ze zijn ultieme knuffeldieren, ze zijn schoon op zichzelf, ze zijn slim en geschikt voor mensen met een huisdierenallergie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.