Video

Asielzoeker Mauro uit Eindhoven krijgt eindelijk verblijfsvergunning

30 maart 2013 om 17:00
nl
De Eindhovense asielzoeker Mauro heeft donderdag een brief van het ministerie gekregen waarin staat dat hij voorgoed in Nederland mag blijven. Mauro krijgt na een lang en zwaar gevecht eindelijk een verblijfsvergunning.
Geschreven door

Mauro en zijn familie zijn opgelucht na tien jaar 'wanhoop en onzekerheid'. Dat laat Defence for Children weten. Die organisatie heeft zich ingezet voor de Eindhovenaar. Hij laat weten dat hij eerst gewoon wil gaan werken als hij in juni zijn examen heeft gedaan.
De pleegoma van Mauro reageert euforisch op het nieuws. Op haar Facebookpagina schrijft pleegoma Mieke van Erp: "Een mooier welkom thuis na een vakantie kunnen we niet hebben! Mauro heeft zijn verblijfsvergunning!''
Politieke relMauro kreeg de verblijfsvergunning in het kader van het kinderpardon. Het kabinet besloot in december dat het kinderpardon er definitief komt. Asielkinderen die al vijf jaar in Nederland wonen, kunnen dan een verblijfsvergunning krijgen.
Het leek er lang op dat Mauro Manuel uitgezet zou worden naar zijn geboorteland Angola. Dat terwijl hij sinds zijn negende al in Nederland woont.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.