Video

Mauro is blij en heel opgelucht over verblijfsvergunning: 'Dit is fantastisch; ik hoor hier thuis'

30 maart 2013 om 18:56
nl
Mauro is heel blij en opgelucht dat hij een permanente verblijfsvergunning heeft gekregen. Maar volgens hem is het ook triest dat het zo lang heeft moeten duren. Dat zegt hij in een interview met Omroep Brabant.
Geschreven door

"Dit is fantastisch. Donderdag kreeg ik een brief waarin stond dat alles was goedgekeurd. Dus ik was wel blij", zegt Mauro die ietwat zenuwachtig is. "Ik was heel opgelucht dat ik eindelijk van de onzekerheden af ben en dat ik aan mijn toekomst kan denken. Dus dat deed me heel veel. Nog steeds eigenlijk."
BriefMauro kreeg een brief van het ministerie van Veiligheid en Justitie dat zijn aanvraag was goedgekeurd en dat hij in Nederland kan blijven. "Ik had altijd het gevoel gehad dat als ik het papier in mijn handen had, ik pas door kon gaan met mijn leven. Ik kan nu zijn als iedereen, en de kansen pakken die ik krijg."
Rotperiode"De afgelopen jaren waren vreselijk; het was een rotperiode. Ik had zoveel aandacht op TV, internet en in kranten en het ging alsmaar over mij. Maar er gebeurde niks en ik moest maar wachten. Het is wel vreemd dat het nu ineens wel kan. Maar ik hoor gewoon in Nederland thuis en ik ben blij dat er niet alleen voor mij maar ook voor andere kinderen een oplossing is."
Toekomst in Nederland"Eindelijk zijn we van de onzekerheid af. We kunnen verder vooruitkijken. Ik kan nu normaal zijn en een toekomst hebben in Nederland. En dat is belangrijk voor mij. Ik vind Nederland een leuk land. Ik heb het hier goed naar mijn zin."
"Het is triest dat het zo heeft moeten lopen. Maar ik ga nu naar mijn toekomst kijken. Daarover moet je nadenken, maar dat heb ik nooit durven doen. Ik had het kunnen doen, maar voor hetzelfde geld had ik hier niet kunnen blijven en ik moet erover nadenken wat ik nu allemaal wil gaan doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.