Vrouw wethouder Henk Pero doet aangifte van mishandeling door raadslid Nuenen

17 april 2013 om 08:06
nl
De vrouw van wethouder Henk Pero uit Nuenen heeft aangifte gedaan van mishandeling door haar broer, raadslid Jacques Leemans. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar het zou gaan om een familiekwestie.
Geschreven door

Vanwege de gevoelige kwestie en 'andere ontwikkelingen' heeft burgemeester Houben dinsdagavond de gemeenteraad in beslotenheid bijeen geroepen. "Vanwege de voorbeeldfunctie van gemeentebestuurders, hoop ik dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen",  zegt Houben tegen het ED.
Die 'andere ontwikkelingen' zouden bedreigingen tussen raadsleden onderling zijn, maar dat wil de burgemeester niet bevestigen.
'Onenigheid in de familie'Wat er precies is gebeurd tussen de vrouw van Pero en haar broer is niet duidelijk. Zelf zegt Leemans niet te weten waarom er aangifte is gedaan, wel geeft hij toe dat er 'onenigheid over familiekwesties' is. Ook burgemeester Houben geeft aan eerst te wachten op het onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie.
Volgens D66, de partij van Pero, is er sprake van 'politieke achtergronden uit het verleden' die mee zouden spelen. Pero moet stoppen als wethouder omdat de partij van Leemans, Nuenens Belang, kiest voor nieuwe coalitiepartners. Iets wat door de zittende partijen niet bepaald in dank wordt afgenomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.