Vijf maanden na opening islamitische begraafplaats Nuenen nog niemand begraven

NUENEN - Op de islamitische begraafplaats in Nuenen is ruim vijf maanden na de opening nog niet één moslim begraven. De begraafplaats is onderdeel van het algemene kerkhof De Oude Landen en opende in november vorig jaar. Moslims kunnen er volgens de eigen voorschriften begraven worden, maar tot nu toe is er nog niemand begraven.
Ook is er nog geen enkele aanvraag binnengekomen.

Geen idee
Beheerder Berry Leurink heeft geen enkel idee waarom er nog geen interesse is. "Toen het nieuws bekend werd dat de begraafplaats er zou komen, was er vanuit het hele land belangstelling, maar inschrijven kon nog niet. Sinds dat wel kan heb ik nog niet één aanvraag gehad."

De begraafplaats is zo ingericht dat ieder graf richting Mekka ligt en de graven worden nooit geruimd. De gemeente zal dus nooit initiatief nemen om een graf weg te halen.

Andere bestemming
Leurink sluit niet uit dat er op termijn iets anders gaat gebeuren met het speciaal ingerichte veld. "Ik kan geen koffiedik kijken, maar het gaat om 670 graven en als die over een jaar nog leeg zijn, is het logisch dat er iets anders met het veld gaat gebeuren."