LPF niet blij met komst seniorencomplex voor Turken in Bennekel Eindhoven

1 mei 2013 om 17:24
nl
De LPF zegt 'onaangenaam verrast' te zijn over de komst van een seniorencomplex in de Eindhovense wijk Bennekel dat speciaal voor Turkse ouderen is bedoeld. Daarmee schaart de partij zich achter de wijkbewoners, die fel tegen het plan van woningcorporatie Trudo zijn.
Geschreven door

De autochtone ouderen in de wijk snappen niet waarom zij er niet zouden mogen wonen. Het gaat om veertien seniorenappartementen.
RaadsvragenDe LPF vindt een complex dat apart voor Turken wordt gebouwd, niet bijdragen aan de integratie. De fractie wil van het gemeentebestuur weten of het op de hoogte is van het plan van Trudo en hoeveel geld ermee gemoeid is. De Statenfractie van de PVV heeft ook vragen over de kwestie gesteld.   
Het gemeentebestuur heeft nog niet op de raadsvragen gereageerd, maar wel op de ophef van de wijkbewoners. Die bestempelde de gemeente als 'apart'. "Wij gaan hier gewoon een hele wijkvoorziening maken", vertelde een woordvoerder van de gemeente eerder. "Wij maken woonplannen voor alle doelgroepen. Of dat nu voor studenten, starters, voor autochtone senioren of in dit geval voor Tukse senioren is. En deze keer is het voor de laatste doelgroep."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.