Kinderen in Prinsenbeek mogen van wethouder boomhut weer opbouwen

2 mei 2013 om 17:56
nl
Sander, Sam en Davy uit Prinsenbeek mogen van de Bredase wethouder Bob Bergkamp weer een boomhut bouwen in een bosje aan de Beeksestraat. Donderdag stonden er nog twee ambtenaren bij de kinderen op de stoep die zeiden dat ze hun boomhut moesten afbreken.
Geschreven door

Samen met nog drie vriendjes hadden ze de boomhut gebouwd. Dat hadden ze alleen gedaan op een plek waar dat niet mocht en dus moesten ze hem afbreken van de gemeente.
Weilandje voor vlindersDe hut van de jongens stond op een stuk grond van de gemeente. Aan de bosjes hangen geplastificeerde A4'tjes met de volgende tekst. "Het weilandje is bedoeld als hooiland met bloemen voor de vlinders. In de bomen horen geen hutten met kettingen, spijkers, touwen en autobanden, maar vogels en nesten."
De wethouder daarover: "We hebben in Breda een bomenverordening. We willen goed zorg dragen voor de bomen maar we zien ook het nut in van buitenspelen. Daarom mag de hut toch blijven."
'Helpen opruimen'Bergkamp stelt daar wel twee eisen aan: "De hut staat op gemeentegrond dus als er iets gebeurt met één van hen zijn wij aansprakelijk. Ouders moeten aangeven dat zij die aansprakelijkheid op zich nemen en ze moeten af en toe de buurt een beetje helpen opruimen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.