Kameeltje geboren bij dierentuin Zie-ZOO in Volkel

12 mei 2013 om 11:25
nl
Het was letterlijk een hele bevalling: in dierentuin Zie-ZOO in Volkel is dinsdagmiddag een kameeltje geboren. De babykameel woog maar liefst veertig kilo. De geboorte van het veulentje is goed verlopen.
Geschreven door

"De geboorte was gewoon overdag, dus er stonden zo'n honderd parkbezoekers bij te kijken", vertelde parkbeheerder Eeg Manders. "Het was alleen de eerste 24 uur even spannend, want toen wilde ze niet drinken. Gelukkig ging ze het uiteindelijk toch doen. Het was als een wonder."
'Best lastig'Volgens Manders is de geboorte vrij bijzonder. "Kamelen kunnen maar maximaal eens in de twee jaar zwanger worden en dan nog is het altijd best lastig", aldus Manders.
Het veulentje is iedere dag bij dierenpark Zie-ZOO te bewonderen. "Ook als het regent, want je kunt gewoon in de stal kijken", vertelde Manders.
Nog geen naamDe babykameel heeft nog geen naam. "We gaan een ideeënbusje neerzetten bij haar verblijf", aldus Manders. "Bezoekers kunnen daar dan hun voorstellen in stoppen en dan kiezen we een leuke naam uit."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.