Brett S. wordt definitief uitgeleverd voor mishandeling op Vestdijk in Eindhoven

BRUSSEL - Brett S., die verdacht wordt van de zware mishandeling op 4 januari op de Vestdijk in Eindhoven, mag worden uitgeleverd aan Nederland. Het Hof van Cassatie in Brussel heeft dat dinsdagmiddag bepaald.
Brett S. wordt binnen tien dagen aan Nederland uitgeleverd.

Hof van Beroep
Het Hof van Beroep in Antwerpen besliste eind april dat de 19-jarige Brett S. en de 17-jarige Brent L. uitgeleverd mogen worden aan ons land. De advocaten van de twee Belgische 'kopschoppers' namen hiermee geen genoegen, omdat ze zich afvroegen of de procedures goed waren gevolgd.

Het hoger beroep van Brent L., die de ergste trappen zou hebben uitgedeeld, wordt op 28 mei behandeld door het Hof van Cassatie.

Zo snel mogelijk voor de rechter
De Koninklijke Marechaussee voert de uitlevering vanaf de grens uit en maakt hierover afspraken met België. Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Bosch. Zodra Brett S. op Nederlands grondgebied is, wordt een zittingsdatum gepland.

"Het is de bedoeling dat hij zo snel mogelijk voor de rechter in Nederland verschijnt", zo legt de woordvoerder uit. S. zal vanaf de uitlevering tot de eerste zittingsdag in Nederland vastzitten. 

Veel ophef na beelden mishandeling
De mishandeling op de Vestdijk in Eindhoven deed enorm veel stof opwaaien, nadat de beelden hiervan waren uitgezonden in Bureau Brabant, het programma van Omroep Brabant, politie en justitie. Op de beelden was te zien dat een 22-jarige man uit Oirschot begin januari in elkaar werd geschopt en geslagen.

De acht jonge daders lieten hem daarna bewusteloos achter op straat. Drie verdachten meldden zich bij de Nederlandse politie en werden aangehouden. De vijf anderen meldden zich bij de Belgische politie.

'Hele leven is veranderd'
Brett S., die nu dus definitief mag worden uitgeleverd, heeft zich voor de camera van PowNews in februari verantwoord voor zijn daad. Hij barstte destijds in tranen uit. "Ik ben er elke dag mee in de weer. Ik blijf maar huilen en erover nadenken. Mijn hele leven is veranderd door een filmpje van een minuut. Dat zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik heb zo'n spijt van wat ik heb gedaan. Ik wil graag mijn excuses aan het slachtoffer aanbieden", zo zei hij.

Lees alle artikelen over de zware mishandeling in Eindhoven terug op onze themapagina.