Video

Dorpsraad Dussen wil geen samenwerking meer met gemeente: 'Er wordt niet naar ons geluisterd'

14 mei 2013 om 02:33
nl
De dorpsraad van Dussen zegt niet meer te willen samenwerken met de gemeente omdat er niet meer naar ze wordt geluisterd. Dat zegt Kees Bouwman van de dorpsraad. De inwoners van Dussen krijgen niet de gewenste variant van een nieuw te bouwen multifunctionele accomodatie.
Geschreven door

De dorpsraad van Dussen wilde graag dat de kerk en het huidige dorpshuis in het nieuwe gebouw betrokken worden. De gemeente ziet dat niet zitten. In het nieuwe gebouw moeten drie scholen, een sporthal en een gemeenschapshuis komen. De dorpsraad van Dussen zegt nu te stoppen omdat er toch niet naar ze geluisterd wordt.
Dorpsraad stopt er mee"Het heeft niks geholpen, maar we zijn strijdend ten onder gegaan", reageert een actievoerdende Dussenaar. Een dame van het koor zegt: "Jammer, het is gewoon heel jammer. Wij krijgen een afschuwelijk gebouw." Een lid van de dorpsraad is zwaar teleurgesteld. "Het is triest. Als dorpsraad stoppen we er maar mee. We hebben geen functie meer zo." Kees Bouman van de dorpsraad vult aan: "Met deze gemeente wens ik niet meer samen te werken. Ze zoeken het maar uit. Ze doppen hun eigen boontjes maar."
De Dussenaren waren nog vol goede moed voor de vergadering. Met twee bussen vol vetrokken ze vanuit het hart van Dussen naar het gemeentehuis in Werkendam. Voor vertrek vertelt Kees Bouman van de Dorpsraad wat er op het spel staat: "Wij willen graag dat de kerk en het dorpshuis een intergraal onderdeel worden van het nieuwe gebouw."
Verpauperde toestandDe gemeente wil dit graag anders. Zij willen een nieuw pand bouwen tussen het dorpshuis en de kerk. "Dat heeft als consequentie dat de huidige kerk en het huidige dorpshuis blijven staan. En in lengte van jaren in verpauperde toestand het hart van Dussen gaan vormen", zegt Bouman.
Bij aankomst in het gemeentehuis werd het protest volop voortgezet. Het koor zingt een protestlied en veel dorpelingen hebben spandoeken meegenomen. Maar het mag allemaal niet baten. De gemeenteraad staat achter het plan van de wethouder en Dussen krijgt niet de multifunctionele accommodatie die ze graag wil.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.