Video

Brabants laatste songfestivalfinalist Re-Union: 'Winnen wordt lastig''

15 mei 2013 om 21:05
nl
Anouk mag voor het eerst sinds 2004 weer onze eer verdedigen in de finale van het Eurovisie Songfestival. Negen jaar geleden was de groep Re-Union de laatste Nederlandse act die de finale haalde. Dat laatste beetje trots waar we negen jaar op hebben moeten teren kwam uit Brabant.
Geschreven door

Paul de Corte zingt nog maar af en toe, heel veel succes heeft hij met Re-Union na het songfestival niet meer gehad. "Toch had ik het voor geen goud willen missen." Re-Union ging uit elkaar, met de andere helft van het duo, Fabrizio Pennisi, heeft Paul al een tijdje geen contact meer. "Ik geloof dat hij weer terug naar Italië is."
HerinneringenDe Corte runt een grand-café en zalencentrum in Boskant. "Zaterdag is het hier volle bak, ik sta in de keuken, dus ik hoop nog wel iets mee te kunnen pikken." Een nieuwe Nederlandse finalist brengt ook herinneringen met zich mee. "Ik was erg gespannen toen, maar eenmaal op het podium was het geweldig. Je ziet allemaal Nederlandse vlaggen van de supporters die meegekomen zijn."
Niemand heeft de finale van zo dichtbij meegemaakt als Paul, zijn voorspelling moet daarom wel wat waard zijn. "Winnen is denk ik lastig, maar top vijf moet wel lukken. Ik sta nergens van te kijken. Het zijn veel poppetjes, weinig echtheid. Anouk heeft dat wel!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.