Video

Honderden bij herdenking Jurre Jansen (13) op regenachtig hoofdveld van VV Desk Kaatsheuvel

15 mei 2013 om 23:24
nl
De hemel huilt en laat haar tranen vallen op de geel-blauwe paraplu's, de clubkleuren van DESK uit Kaatsheuvel. De hoofdtribune is afgeladen vol. De honderden mensen vallen stil als de kist met de 13-jarige Jurre Jansen uit Kaatsheuvel het hoofdveld wordt opgedragen. Donderdagmiddag werd de speler van de D1 van DESK begraven.
Geschreven door

Jurre kwam vorige week dinsdag om het leven bij een auto-ongeluk in Luxemburg waar hij met zijn familie op vakantie was. Het overlijden van Jurre zond een schok door de voetbalvereniging uit Kaatsheuvel waar de vader van Jurre verzorger is van het eerste elftal van DESK. Alle wedstrijden werden afgelast.
Op de middenstip"Het gezin is verweven in onze club", vertelde voorzitter Peter Roelen al eerder. De kist met Jurre werd op de middenstip van het hoofdveld geplaatst. Verslagenheid verweefde zich met de stilte, waar alleen het ruisen van de vallende regen opklonk op het veld van VV DESK.
De auto waar Jurre Jansen in zat kwam in de buurt van het stadje Wiltz op het natte wegdek in een slip. Daarna knalde de auto tegen een boom en vloog vervolgens over de kop. De andere inzittenden van de auto raakten hierbij gewond. Jurre overleefde de klap niet.
CrematieNa de aangrijpende plechtigheid op het hoofdveld vertrok de lange rouwstoet naar het crematorium waar Jurre Jansen in besloten kring werd gecremeerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.