In Brabant weten ze het zeker: Anouk eindigt in top vijf Songfestival

16 mei 2013 om 15:54
nl
Het is de dag voor de grote finale van het Eurovisie Songfestival in Malmö. Voor het eerst in negen jaar is Nederland weer van de partij. Ingewijden denken dat Anouk een goede kans maakt om in de hoogste regionen te eindigen en ook in Brabant wordt vol lof gesproken over het liedje 'Birds'.
Geschreven door

In de media wordt enthousiast gereageerd op de Nederlandse bijdrage van het Songfestival. Anouk behoort tot de zes favorieten. "Het is een heel mooi liedje, een ballad met een droevig randje eraan", hoorde Omroep-Brabantverslaggever Mark Versteden vrijdag. "Ik ben trots dat zij ons land mag vertegenwoordigen, juist omdat ze zichzelf is en niet meedoet aan het grote Songfestivalcircus."
Dertien geen ongeluksgetalAnouk is zaterdag als dertiende aan de beurt met haar ballad. Volgens kenners is dit een goede plaats en zeker geen ongeluksgetal. "Vóór Anouk is Armenië met een rocknummer, daarna volgt Roemenië met een soort Gerard Joling in het kwadraat", zegt verslaggever Tom van den Oetelaar die het spektakel in Zweedse Malmö volgt. "Het contrast kan niet groter zijn, en dat is heel gunstig."
Winnen gaat Anouk niet, denkt Van den Oetelaar, maar ze eindigt wel bij de eerste vijf. "Ik ga er vanuit dat Denemarken, Emmilie de Forest met het nummer 'Only Teardrops', er met de winst vandoor gaat. Ook Armenië, Oekraïne, Azerbeidjan en Noorwegen gaan goed scoren."
Denemarken favorietDenemarken wordt ook door de mensen op straat als favoriet genoemd. "Dat nummer ligt meteen lekker in het gehoor. Het liedje 'Birds' moet je vaker dan één keer horen. Pas dan ga je het waarderen."
De laatste keer dat Nederland in de finale stond, was in 2004. Re-Union eindigde uiteindelijk op de 20e plaats met het nummer 'Without You'. In de acht jaar die volgden, strandde Nederland steeds in de halve finale.
De finale van het Eurovisiesongfestival is zaterdagavond om negen uur te zien op Nederland 1.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.