Kinderen willen dat Philip Morris stinksigaretten in lelijke verpakkingen gaat verkopen

30 mei 2013 om 01:44
nl
Kinderen uit groep 8 hebben tabaksfabrikant Philip Morris in Bergen op Zoom gevraagd te stoppen met hen te verleiden om te gaan roken. Ze vinden sigarettenpakjes mooi en spannend en ook vinden ze dat de fabrikant te lekkere smaakjes in de peuken stopt. De kinderen denken dat leeftijdsgenoten daarom sneller geneigd zijn om te beginnen met roken.
Geschreven door

Dat moet stoppen wat hen betreft en daarom hebben ze zelf pakjes bedacht die spuuglelijk zijn en sigaretten die smerig smaken en ruiken.
Phillip Morris negeert ideeënTabaksfabrikanten vermelden op hun eigen site immers dat ze niet willen dat kinderen roken en daarom dachten de scholieren de fabrikant met hun ideeën een handje te helpen. Ze hebben hun ideeën gepresenteerd aan de communicatieadviseur van de fabriek. Ze zouden wat met de ideeën van de kinderen doen zei hij, maar daar komt waarschijnlijk niet veel van terecht.
"Wij moeten zorgen dat we ons netjes aan de regels houden. Wij kunnen als bedrijf niet heel de wereld besturen. Voorlopig zijn er nog heel veel mensen die plezier hebben van het roken", zo laat Phillip Morris weten.
RookalarmDe presentatie van de kinderen bij Phillip Morris is te zien in een film op de site van Rookalarm. Rookalarm is een initiatief van Stichting Rookpreventie Jeugd. Kinderen zijn vaak de felste tegenstanders van roken. Toch rookt een derde van hen volgens Rookalarm binnen vijf jaar wel. Het doel van het initiatief is zorgen dat kinderen nooit met roken gaan beginnen.
Op de site kun je ook een petitie ondertekenen om er voor te zorgen dat kinderen uit groep 8 nooit gaan roken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.