'Xtc-dealers' dood 17-jarig meisje weer vrij, maar nog wel verdacht

5 juni 2013 om 18:51
nl
De twee 18-jarige mannen die vastzaten omdat ze xtc verkocht zouden hebben waardoor de 17-jarige Felice van den Burg uit Eindhoven overleed, zijn donderdag vrijgelaten. Het meisje werd zaterdagnacht onwel tijdens een feest in het Tilburgse poppodium 013, vermoedelijk na het slikken van erg sterke xtc-pillen. Ze overleed uiteindelijk zondag.
Geschreven door

De twee Eindhovense mannen zouden volgens justitie de pillen verkocht die het meisje en een vriend van haar zou hebben geslikt. Ze werden maandag opgepakt, maar zijn donderdag voorlopig vrijgelaten. Wel blijven ze verdachten in de zaak.
Erg sterke pillenVerslavingszorginstelling Novadic-Kentron gaat ervanuit dat Van den Burg en een vriend erg sterke pillen gebruikten. Uit een screening blijkt dat de pillen 195 milligram MDMA bevatten. Enkele jaren terug bevatte een gemiddelde pil nog ongeveer 80 milligram MDMA en in 2012 liep dat gemiddelde op naar meer dan 120 milligram MDMA.
Zo'n hoge doseringen kunnen leiden tot hartritmestoornissen, nier- en leverfalen, oververhitting en acute psychotische verschijnselen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.