Video

Inval Van Dongen Oosteind: directeur verdacht van witwassen honderdduizenden euro's

9 juni 2013 om 14:20
nl
Bij een grote actie op de Provincialeweg in Oosteind is de directeur van een groothandel in dier- en veevoer opgepakt. Hij wordt verdacht van illegale handel in verboden bestrijdingsmiddelen. Hij zou het daarmee verdiende geld witgewassen hebben.
Geschreven door

Het vermoeden is dat het bedrijf Van Dongen op grote schaal handelde in de niet toegestane gewasbeschermingsmiddelen Violin, Orthene en BN3. Deze middelen bestrijden insecten in de sierteelt.
Illegale import uit RuslandDe BN3 is vermoedelijk geleverd door een bedrijf in Noord-Holland, dat wordt verdacht van grootschalige import en handel in het illegale middel, dat afkomstig is uit Rusland. Handel en gebruik van BN3 is in Europa niet toegestaan vanwege de schadelijkheid voor mens en milieu.
Via de groothandel in Oosteind is de BN3 vermoedelijk in Zuidwest-Nederland beland. Vorige week is een eigenaresse van een rozenkwekerij uit Zuid-Holland aangehouden. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de fraude. De vrouw zou de middelen hebben voorzien van een 'vals' etiket. Ze is na verhoor op vrije voeten gesteld.
Auto en sieradenDe woning van de directeur van het bedrijf in Oosteind en twee bedrijfspanden zijn doorzocht. Behalve de administratie zijn er waardevolle goederen als sieraden en zijn Audi in beslag genomen. Het bedrijf is voorlopig gesloten.
Het bedrijf heeft vermoedelijk tonnen verdiend met de illegale handel. Bedrijven die de regels ontduiken hoeven minder kosten te maken dan een handelaar die zich wel aan de regels houdt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.