Ex-werkgever van verdachte drama Cuijk: 'Dennie J. was een tikkende tijdbom'

20 juni 2013 om 15:22
nl
De 23-jarige Dennie J. uit Mill was een tikkende tijdbom die op het punt stond te ontploffen. Dat vertelt een oud-werkgever van J. desgevraagd aan Omroep Brabant. J. viel hem maandenlang lastig en stak naar zijn zeggen zelfs zijn bedrijfsloods in brand. “In zijn optiek was ik ‘de kwade’. Hij bleef me teisteren”, aldus zijn ex-baas over de zwakbegaafde verdachte.
Geschreven door

J. was jaren geleden bij het bedrijf gedetacheerd door IBN, een werkvoorziener voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. J. had een geestelijke beperking. Volgens de eigenaar deed J. zijn werk naar behoren. “Vegen, opruimen; hij verrichtte simpele klusjes, maar daar was hij prima geschikt voor.”
Steeds problematischerPas later schoot het gedrag van J. uit de bocht. De man stal zonder aanleiding geld uit de kassa van het bedrijf. Hij werd door werknemers op heterdaad betrapt. In samenspraak met IBN werd besloten geen contact op te nemen met de politie. “Ik had niets tegen hem, maar diefstal, dat kon ik niet toestaan”, aldus zijn ex-baas. J. werd door hem ontslagen.
Daarop werd het gedrag van J. steeds problematischer. Hij had een dreigende houding ten opzichte van de werknemers van het bedrijf. “Niet tegen mij persoonlijk, al was ik in zijn optiek wel de kwade. Althans, zo heb ik het beleefd.”
BrandstichtingOp 18 maart 2008 brandde een schuur van zijn bedrijf af. Alle vingers wezen in de richting van J. “De politie heeft hem toen aangehouden. Ze hielden ‘m vast op het bureau in de hoop dat hij zou breken.”
Maar J. brak niet. Justitie liet hem na drie dagen vrij wegens gebrek aan bewijs. Toch bleef de verdachte zijn oud-werkgever tot enkele maanden geleden regelmatig lastig vallen. “Het ging maar door. Hij knipte soms mijn hek open en stal dan dingen van mijn werkplaats. Hij stal een lasgasfles en probeerde die aan een buurtbewoner te verkopen. Ook heeft hij ingebroken in een van mijn wagens.”
Camera’s ophangenDe ex-werkgever besloot camera’s op te hangen in de hoop J. op heterdaad te betrappen. “Mijn moeder woont naast me en was erg geschrokken van wat er allemaal gebeurde. Ik probeerde haar zo weer een veilig gevoel te geven.”
J. werd intussen steeds beruchter. “Bewoners belden me zodra hij in mijn buurt was. Ik ben eens met iemand anders op zoek naar hem gegaan net na zo’n belletje, maar toen was de vogel al gevlogen.”
Drama in CuijkDaarna liet J. maanden niet van zich horen. De 23-jarige man werd donderdagmiddag opgepakt op verdenking van brandstichting in een huis aan het Hermelijnkwartier. Bij die brand kwamen donderdagochtend een moeder en haar twee tienerdochters om het leven. Het onderzoek naar de zaak is op dit moment in volle gang.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.