Video

Slachtoffer drama Cuijk belde met vriend tijdens brand

20 juni 2013 om 19:16
nl
Ronny Derks (30) uit Cuijk, de vriend van de 17-jarige Ilse Graat die woensdagnacht samen met haar zusje Sanne (14) en moeder Anita Driessen omkwam in Cuijk, belde met zijn vriendin tijdens de fatale woningbrand. Dat vertelt hij in een emotioneel gesprek voor de camera van Omroep Brabant.
Geschreven door

Ronny zou die nacht eigenlijk bij Ilse slapen, maar moest werken. 's Nachts werd hij opeens door zijn vriendin gebeld. Het huis stond toen waarschijnlijk al in brand. "Ik hoorde een hoop lawaai op de achtergrond. Van wat Ilse zei kon ik eigenlijk niets meer maken. De verbinding werd verbroken. Toen ik daar aankwam, stond alles in lichterlaaie en was het in principe al te laat."
'Beeld staat op mijn netvlies gebrand'Na het telefoongesprek ging Ronny direct naar de woning. "Het was verschrikkelijk om het brandende huis te zien", geeft de zeer emotionele vriend aan.
Toch is hij blij dat hij is langsgegaan. "Ik heb nu het beeld voor mezelf dat ik er echt niets aan kon doen. Er is alles geprobeerd. Dat beeld zal voorlopig op mijn netvlies gebrand staan, maar het is goed dat ik het heb gezien."
Hij omschrijft Ilse als een vrolijke meid. "Ilse stond voor iedereen klaar. Ze was altijd vrolijk en had altijd zin in een feestje", aldus de vriend van het slachtoffer.
Ruzie met SanneDennie J. wordt verdacht van het stichten van de brand aan de Simon Homburgstraat. Hij verschuilde zich naderhand negen uur lang in een zendmast bij elektronicagroothandel Hokamo aan de Simon Homburgstraat in Cuijk.
Volgens zijn moeder had haar zoon de avond voor de brand ruzie met Sanne. Waar dat over ging, is niet duidelijk.
Lees meer over het drama in Cuijk op de themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.