Video

Etten-Leur geeft jongeren korting op hun rijbewijspasje na alcoholvoorlichting

26 juni 2013 om 01:14
nl
Met drank op achter het stuur, doe het gewoon niet. Dat is de boodschap die de gemeente Etten-Leur aan beginnende autorijders mee wil geven. Want onder jongeren is in bijna een kwart van de gevallen alcohol de oorzaak van verkeersongelukken.
Geschreven door

Samen met verslavingszorginstituut Novadic-Kentron is de gemeente een project gestart om jongeren op de hoogte te brengen van de gevaren van alcohol in het verkeer.
Bewustwording"We willen de jongeren een mind set geven en zich ervan bewust laten worden wat ze vooral niet moeten doen als het gaat om alcohol en verkeer", zegt Charlotte van den Boogaart van Novadic-Kentron. Door de vernieuwde drank- en horecawet mogen jongeren voortaan pas alcohol nuttigen als ze achttien jaar zijn. "En tegelijkertijd starten ze op die leeftijd ook met hun rijlessen", vertelt wethouder Theo Vaes.
Veel animoTwintig jongeren kwamen woensdagavond naar de eerste informatiebijeenkomst. Een behoorlijke opkomst als je bedenkt dat het om een open inschrijving gaat. Om jongeren te stimuleren naar de informatiebijeenkomsten te komen, krijgen ze hun rijbewijspasje voor de helft van het geld van de gemeente. Dat hoort erbij, volgens wethouder Vaes.
Ook jongeren die hun rijbewijs nog niet langer dan drie maanden hebben, komen in aanmerking voor de korting. Maar dan moeten zij wel eerst naar de informatiebijeenkomst komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.