Broer vermiste Joris Sanders uit Eindhoven: 'Hij is diezelfde nacht nog in Best geweest'

29 juni 2013 om 16:08
nl
Joris Sanders uit Eindhoven die sinds zondagmiddag 16 juni is vermist, was 's avonds nog in Best. Dat zou rond middernacht zijn geweest. Dit heeft zijn broer Jurrit Sanders zondag aan Omroep Brabant laten weten.
Geschreven door

Het is voor het eerst in weken dat de familie Sanders nieuwe informatie over zijn verdwijning krijgt. "Eindelijk hebben wij weer een aanwijzing, maar dit roept meer vragen op dan wij al hadden. We hebben namelijk geen idee wat hij daar deed", legt Jurrit uit. Hoe de broer aan de informatie komt, mag hij in het belang van het onderzoek niet zeggen.
De politie kan niet bevestigen dat Joris zondagavond 16 juni in Best is geweest. Wel is er kort na zijn verdwijning een signaal van zijn telefoon opgevangen, maar dat was 's middags.  
Weken vermistDe 19-jarige Joris is zondag precies twee weken vermist. Hij kreeg rond halftwee 's middags een Whatsappbericht, stapte op zijn grijze herenfiets en vertrok daarna haastig van huis. Sindsdien heeft zijn familie niets meer van hem gehoord. "Het is heel moeilijk", vertelde Jurrit eerder in een interview.
De familie en de politie vrezen voor zijn gezondheid, hoewel er geen concrete aanwijzingen zijn dat het om een misdrijf gaat. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang, laat een woordvoerder weten. Twee zoektochten met speurhonden leverden niets op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.