Video

Vrachtwagen uit Etten-Leur doorstaat tornado in Italië: 'Onze truck stond als enige overeind'

30 juli 2013 om 01:04
nl
Groot was de ravage in het Italiaanse stadje Grezzago bij Milaan. Maandag trok daar een tornado over een industrieterrein. Alle ramen en deuren waren kapot, daken waren op sportwagens terechtgekomen. Tussen al het puin stond een Brabantse vrachtwagen, van transportbedrijf BAS uit Etten-Leur. Het was de enige truck die nog overeind stond.
Geschreven door

"De schade valt mee, maar onze chauffeur is in een ziekenhuis gecontroleerd. Daar bleek dat hij alleen een verhoogde bloeddruk had. De chauffeur en de truck kunnen snel terug naar Nederland", zei eigenaar Lorenzo Bas van transportbedrijf BAS uit Etten-Leur dinsdag tegen het ANP.
Stuk zeil door het raamChauffeur Arnold Heeren uit Roosendaal had zich net gemeld bij een magazijn in Grezzago. Daar moest hij een lading ophalen om naar Nederland te brengen. Bij de ingang meldde hij zich bij een bewakershokje. Daarna ging hij naar het kantoor. Bas: "Plotseling waaide een stuk zeil door het raam naar binnen. Iedereen raakte in paniek. Mensen sprongen onder bureaus, Heeren ook. Binnen een mum van tijd was alles weer voorbij."
Buiten zag Heeren dat het hokje bij de ingang tientallen meters verderop was terechtgekomen. Of de bewaker gewond is geraakt, is niet bekend. Heerens truck stond weliswaar nog overeind, maar is waarschijnlijk wel opgepikt door de harde wind. "Onder de vrachtwagen lag een stuk dakleer. Dat komt er niet zomaar. De truck moet omhoog zijn gegaan en op het dakleer zijn terechtgekomen", aldus Bas. De aanhanger achter de truck stond door de tornado iets schuin. Die is door een kraan rechtgezet.
1000 kilometer terugNa de tornado gingen de truck en de aanhanger voor controle naar een garage. Bas: "Technisch is de vrachtwagen helemaal in orde. Die kan de 1000 kilometer terug naar Etten-Leur rijden. Ik denk dat er alleen wat spuitwerk hoeft te worden gerepareerd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.