Vrijdag warmste dag van het jaar, maar voorlopig geen tweede hittegolf

30 juli 2013 om 18:45
nl
Het wordt weer zweten geblazen de komende dagen. Vooral vrijdag wordt het heet in Brabant. Meteo Consult voorspelt 35 à 36 graden en daarmee wordt het de warmste dag van dit jaar tot nu toe. Maar ook donderdag is het met een graad of 32 al tropisch warm.
Geschreven door

Toch zit een tweede hittegolf er voorlopig niet in. Daarvoor moet het namelijk drie dagen minimaal 30 graden zijn, en die derde dag komt er waarschijnlijk niet. Zaterdagochtend trekt namelijk vanuit het westen onweer onze provincie binnen en dan daalt de temperatuur flink.
Warmste dag van het jaarMaar voordat dat zover is krijgen we dus eerst nog de warmste dag van het jaar. Tot nu toe is het warmterecord van 2013 in handen van Gilze-Rijen, waar het vorige week maandag 34,5 graden was. Vrijdag gaan we daar dus hoogstwaarschijnlijk ruim overheen.
Zo'n warme dag is overigens niet zo heel bijzonder. "Het gebeurt elk jaar wel een keer dat het een dag 36 of 37 graden wordt. Vorig jaar was de warmste dag 19 augustus, toen werd het op de grens met Limburg 36,7 graden", legt weerman Reinout van den Born van Meteo Consult uit. "Het wordt pas echt speciaal als we daar overheen gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.