Vrouw valt in 'sinkhole' in Bergen op Zoom, grond verzakt door water uit tuinslang

BERGEN OP ZOOM - Een 51-jarige vrouw is dinsdagmiddag in een groot gat weggezakt in haar tuin aan het Tolseinde in Bergen op Zoom. De vrouw kon er niet meer uit en moest door de brandweer worden bevrijd
De politie liet later weten dat het gat is ontstaan door een verzakking van de grond door grote hoeveelheden water uit een tuinslang van de buren. De kraan van de slang stond al een paar dagen open, omdat ze op vakantie waren. Daardoor ontstond een gat van twee meter breed, één meter lang en één meter diep.

De vrouw kon door haar postuur niet op eigen kracht uit het gat komen en moest met een brancard uit het gat worden gehaald. Ze was goed bij kennis en is overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. Volgens de zoon van de buurman is ze verder niet gewond geraakt.

Wijk geplaagd door verzakkingen
Het huis van het slachtoffer staat in het stadsdeel Bergse Plaat dat geheel is opgespoten op de rivierbedding van de Schelde. De wijk werd vooral kort na de oplevering geplaagd door diverse verzakkingen van de grond.

De wijk is in de jaren negentig aangelegd op een voormalig stuk zeebodem. Dankzij de Deltawerken kon daarop gebouwd worden. Maar de opgehoogde grond klinkt in, en al jaren verzakken daardoor de tuinen en wegen. Op sommigen plaatsen wel een halve meter.

Sinkholes in Amerika
Het ongeluk doet erg denken aan de 'sinkholes' of verdwijngaten -recent nog- in de Amerikaanse staat Florida waarbij complete kamers van woningen met bewoner en al voorgoed in de grond verdwenen.