Video

Kindertekeningen moeten zwarte afzetting bij gemeentehuis Waalre opfleuren

5 augustus 2013 om 18:22
nl
De zwarte doeken die dienen als afzetting bij het afgebrande gemeentehuis in Waalre worden beschilderd. Jeugdweek Aalst-Waalre laat deze week vijfhonderd kinderen in de leeftijd tot en met twaalf jaar hun creativiteit botvieren op de schermen.
Geschreven door

Het college van burgemeester en wethouders van Waalre is erg gecharmeerd van het idee. Wethouder Balk zal dan ook een kijkje komen nemen. De kinderen schilderen in twee groepen.
In alle vroegte begonnen de jongeren woensdagochtend aan hun creatieve inbreng. Van olifanten tot spreuken worden op de zwarte doeken gekalkt.
Twee auto's reden gemeentehuis binnenHet raadhuis in Waalre is grotendeels verwoest bij een aanslag vorig jaar juni. Twee auto's reden zijn toen in het pand gereden en daarna heeft het vuur grote schade aangericht. Aan het einde van dit jaar neemt de gemeenteraad een besluit over een nieuw te bouwen gemeentehuis.
Vrijdag 2 augustus verdubbelde de hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen de beloning voor de gouden tip over de naar 50.000 euro. Die heeft heeft tot nu toe één tip opgeleverd.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.