Biesbosch plaatst oplaadpalen voor elektrische boten

18 augustus 2013 om 19:38
nl
Het kon al een tijdje met de fluisterstille rondvaartboten, maar sinds kort kunnen ook particulieren met hun elektrische boot terecht in de Biesbosch. Het Nationaal Park De Biesbosch heeft in de Aakvlaai bij Hank en op het eiland de Vischplaat bij Drimmelen oplaadpalen voor elektrische boten geplaatst.
Geschreven door

Ook aan de Dordtse kant van de Biesbosch is zo'n paal geplaatst. De palen zijn betaald met een Europese subsidie.
Ook voor de mobiele telefoonFluisterboten, maar ook andere boten met elektriciteit aan boord, kunnen afmeren aan de speciale steiger en tegen betaling stroom afnemen. Dat kost één euro per eenheid. Je kunt zelfs je telefoon opladen met een oplaadpaal. Wie stroom wil afnemen betaalt met een jachthavenbetaalkaart.
Grote stimulans voor elektrische botenHet Parkschap en Staatsbosbeheer zijn erg blij met deze nieuwe ontwikkeling. Rondvaartbedrijven en verhuurbedrijven varen al jaren met elektrische boten in de Biesbosch, maar met deze oplaadpalen wordt ook het varen met particuliere elektroboten gestimuleerd.
De meeste boten houden het wel een dag vol zonder bij te hoeven laden, maar vooral wie meerdere dagen in de Biesbosch wil verblijven heeft profijt van de oplaadpalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.