Moordenaar broers Driesen uit Breda ervandoor

22 augustus 2013 om 15:13
nl
De Bredase moordenaar Ron N. is in juli niet teruggekeerd van verlof uit de gevangenis en is sindsdien spoorloos. Dat heeft justitie vrijdag bevestigd. De 45-jarige crimineel zat een celstraf van 20 jaar uit voor de moord op Rob en Eric Driesen in mei 2001 in de wijk Asterdplas in Breda.
Geschreven door

Ron N. was op verlof voor resocialisatie, zodat hij op termijn kon terugkeren in de maatschappij. Justitie wil nu zijn straf met zes jaar verlengen en hem niet meer vervroegd vrijlaten als hij wordt opgespoord.
N. schoot de broers dood vanwege een aanslag met een autobom op de parkeerplaats van het toenmalige sportcentrum Megasport in de Haagse Beemden, een maand eerder. Volgens Ron N. waren de broers Driesen verantwoordelijk voor die aanslag. N. en zijn vriendin overleefden de aanslag, maar raakten wel gewond.
Criminele circuitDe voortvluchtige moordenaar en de slachtoffers waren alle drie bekenden in het criminele circuit. Ze kochten het sportcentrum waar later de autobom ontplofte, samen met Willem Endstra die weer banden had met Willem Holleeder.
Ron N. is in de jaren '90 vaak in verband gebracht met de beruchte en gewelddadige Julietbende, een maffia-achtige organisatie die werd verdacht van het afpersen van criminelen. De in Duitsland geboren Ron N. behoorde niet tot de verdachten die in een megaproces voor de rechter stonden toen. Maar zijn naam dook diverse keren op tijdens het proces, dat vele weken in beslag nam en werd omringd door extreem zware veiligheidsmaatregelen. Die waren er jaren later ook bij het proces tegen Ron N. rond de dubbele moord op de broers Driesen, omdat gevreesd werd voor een aanslag. 
Vechtsportgala'sRon richtte rond 2000 een sportbedrijf op dat freefights organiseerde. Zijn bedrijf Golden Glory groeide uit tot een van de grootste organisatoren van vechtsportgala's. Maar er hing een zweem van criminaliteit omheen. Volgens de gemeente Amsterdam had het bedrijf banden in de onderwereld.
Een van de mensen van het eerste uur bij Golden Glory was de Bredase thaiboks-legende Ramon Dekkers. Hij overleed dit voorjaar plotseling tijdens een trainingsrondje op de fiets.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.