Sport zaterdag: Tjallingii wint tweede etappe WPC, Labyad niet naar Ajax

30 augustus 2013 om 19:05 • Aangepast 22 november 2020 om 03:28
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer: Eindhoven krijgt PSV-laan, Tjallingii wint tweede etappe WPC, Labyad niet naar Ajax en Tim Lips doet goede zaken in Malmö.
Profielfoto van
Geschreven door

Tjallingii wint tweede etappe WPCMaarten Tjallingii heeft zaterdag de tweede etappe van de World Ports Classic op zijn naam gebracht. De Nederlandse wielrenner van Belkin bleef na een rit over 191 kilometer van Rotterdam naar Antwerpen net uit de greep van een achtervolgende groep.
De renners kwamen onder meer door Alphen-Chaam, Rijsbergen, Etten-Leur en Zundert. Wouter Mol, renner van het Brabantse Vacansoleil-DCM, werd op drie seconden van de winnaar zesde. Nikolas Maes (Omega Pharma - QuickStep) werd op de Italiëlei tot winnaar gehuldigd.
Contract Bakkal bij Dinamo Moskou ontbondenDinamo Moskou heeft het contract met de Nederlandse middenvelder Otman Bakkal ontbonden. Dinamo trok de destijds transfervrije Bakkal, die daarvoor door PSV werd verhuurd aan Feyenoord, aan in de zomer van 2012. Sindsdien kwam de enkelvoudig international in slechts vijf wedstrijden in actie.
Labyad niet naar AjaxZakaria Labyad kan niet terecht bij Ajax. De oud-PSV'er is ook na het vertrek van middenvelder Christian Eriksen geen optie voor de club. Dat bevestigt Marc Overmars tegen Simon Zwartkruis van Voetbal International. Labyad, nu speler van Sporting Lissabon, liet aan zijn oude club weten graag terug te willen naar Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

De clubleiding melde hem dat er op dit moment geen plaats voor de 20-jarige middenvelder is. Pas na het eventuele vertrek van Ola Toivonen wil de club het aantrekken van Labyad in overweging nemen.
Wielrenster Marianne Vos wint laatste etappe GPMarianne Vos heeft ook de laatste etappe van de Grand Prix de Plouay op haar naam geschreven. Na een solo in de laatste drie kilometer trok de Bossche wielrenster aan het langste eind. Emma Johansson en de Nederlandse Anna van der Breggen werden respectievelijk tweede en derde.
Judoka Meyer snel onderuitJudoka Roy Meyer uit Breda is bij de wereldkampioenschappen in Rio de Janeiro zaterdag in de eerste ronde van de zwaargewichten (+100 kg) uitgeschakeld. De Nederlander verloor van de Tunesiër Faicel Jaballah op straffen. Voor Meyer, van Budokan Rotterdam, was het de eerste keer dat hij aan de wereldtitelstrijd deelnam. Hij werd vorig jaar Europees kampioen in de categorie tot 23 jaar.
Eindhoven krijgt PSV-laanEen gedeelte van de Mathildelaan is zaterdagmiddag omgedoopt tot PSV-laan. Burgemeester Rob van Gijzel en Willy van der Kuijlen trokken vanmiddag het doek van het straatbordje. De PSV-laan is al lange tijd een wens van de club, die zaterdag tijdens het eeuwfeest in vervulling is gegaan. Overigens heeft Eindhoven al een Ajaxlaan.
Lees hier alles over het jubileumfeest van PSV. Het eeuwfeest wordt vanaf 22:30 live op Omroep Brabant uitgezonden. De uitzending is ook via internet te volgen.
Tim Lips elfde na cross in MalmöTim Lips uit Made is bij het cross-onderdeel van het EK eventing in het Zweedse Malmö op acht seconden achterstand over de finish gekomen. Hij en zijn 16-jarige paard Keyflow eindigen daarmee op de elfde plaats in de tussenstand van het algemeen klassement. Vrijdag waardeerde de jury zijn dressuurproef met een score van 72,67 procent, Zondag volgt de klassieke springrubriek.
Vera Zijlstra naar halve finale EK BoulderenDe Eindhovense sportklimmer Vera Zijlstra en Jorg Verhoeven hebben zich zaterdag gekwalificeerd voor de halve finales van het Europees Kampioenschap Boulderen in Eindhoven. Jorg Verhoeven wist alle vijf de kwalificatie boulders in de eerste poging te klimmen en eindigde hiermee als eerste in een van de twee startgroepen. Bij de dames waren de boulderroutes een stuk moeilijker. Vera Zijlstra klom twee van de vijf boulders in vier pogingen en eindigde daarmee op de zesde plaats in haar startgroep, goed voor een elfde plaats overall.
De twintig beste heren en twintig beste dames van de kwalificatie strijden zondagmiddag om 12:00 in de halve finale voor een top-6 positie, die goed is voor een finaleplaats. De finale wordt om 18:00 geklommen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.