Eindhovenaar Rob Sterenburg vermoord op Isla Margarita

4 september 2013 om 01:41
nl
De 59-jarige Rob Sterenburg uit Eindhoven is op Isla Margarita vermoord door een of meerdere overvallers. Het slachtoffer en zijn vriendin werden dinsdagmorgen vroeg voor de kust van de havenplaats Porlamar overvallen door een onbekend aantal mannen die met een rubberboot naar het jacht van het stel waren gevaren.
Geschreven door

Ze bedreigden de twee met vuurwapens en schoten Sterenburg neer toen hij zich verzette. De Eindhovenaar raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. Dat melden Venezuelaanse media.
'Raar voorgevoel'Volgens Arie van der Meer, die veel connecties heeft op het eiland, is de impact van de fatale overval groot. "Triest verhaal. De vrouw is volledig overstuur. Logisch. Ze zijn in de ochtend overvallen. De vrouw had al een raar voorgevoel en kon de hele nacht niet slapen", zei hij tegen misdaadjournalist Hendrik-Jan Korterink. Het stel was sinds drie weken op het Venezolaanse eiland.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de roofmoord op de Nederlander bevestigd. De familie van het slachtoffer is ingelicht. "We zitten momenteel met z'n allen verdrietig te wezen", zei een neef woensdag tegen het Eindhovens Dagblad.
Ex-vrouw waarschuwde SterenburgDe ex-vrouw van Sterenburg beleeft alles rond de dood van haar ex-man als in een nachtmerrie. "Het is een horrorfilm", vertelde ze Omroep Brabant. Ze waarschuwde hem nog vlak voor vertrek. "'Ik zei tegen hem dat hij daar niet naartoe moest gaan. Het is daar veel te crimineel."
Sterenburg en zijn ex-vrouw hielden samen een blog bij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.