Nieuwe prijs voor heemkundigen, archeologen, historici en architecten: De Brabantse Erfgoedprijs

'S-HERTOGENBOSCH - Brabant krijgt er een nieuwe, grote prijs bij: de Brabantse Erfgoedprijs. 10.000 euro krijgt de winnaar. De prijs is bedoeld voor Brabanders die iets vernieuwends doen met erfgoed. Vele duizenden Brabanders zijn bezig met historisch erfgoed.
Van een heemkundige die bidprentjes digitaliseert en een gemeente-archivaris die hippe tentoonstellingen organiseert, tot aan een architect die een oude kerk in een modern jasje steekt. Iedereen die innovatief bezig is, komt voor de Brabantse Erfgoedprijs in aanmerking. "Het gaat om talent", zegt Patrick Timmermans van Erfgoed Brabant. 

Digitaal
Door een vakjury wordt nu een lange lijst opgesteld met kandidaten. Er volgt een selectie en volgens de website van Erfgoed Brabant worden de kandidaten daarna voorgelegd aan de inwoners van Brabant. Die kunnen dan via het internet hun stem uitbrengen. De winnaar krijgt een opdracht mee om iets te doen met dat geld, waarmee hij of zij zijn dromen kan waarmaken.

De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt. Op zondag 20 oktober wordt de eerste prijs uitgereikt in Eindhoven, op Strijp-S, door juryvoorzitter en provinciebestuurder Brigitte van Haaften.

Meer over dit onderwerp:
erfgoed prijs brabant patrick timmermans