Interim-bestuurder van zorginstelling Humanitas uit Schijndel stapt op

15 september 2013 om 19:55
nl
De omstreden interim-bestuurder van zorginstelling Humanitas DMH stapt per direct op. Dat meldt Humanitas maandag op zijn website. Raimond Nicodem uit Schijndel kreeg in juli meer dan 95.000 euro betaald voor zijn werk, meldde de Volkskrant zaterdag.
Geschreven door

Volgens Humanitas is 'het draagvlak voor R. Nicodem in de organisatie weggevallen'. Bovendien zouden Nicodem en zijn gezin na de publicatie ernstig zijn bedreigd. Het nieuws van de vergoeding van Nicodem leidde tot veel negatieve reacties.
Raad van Toezicht Humanitas vertrekt ookNicodem was ingehuurd door de Raad van Toezicht van Humanitas DMH. Ook de raadsleden zullen vertrekken. Ze dragen hun taken 'gefaseerd over aan nieuw aan te zoeken leden'. Dat moet binnen een half jaar gebeuren.
De RvT schaarde zich zaterdag unaniem achter de keuze voor Nicodem. "Na het vertrek van de vorige Raad van Bestuur bleek dat Humanitas DMH een dusdanig zwakke organisatie had, dat het voortbestaan van de organisatie in gevaar dreigde te komen. Het inhuren van een bekwame en op dit gebied zeer ervaren interim-bestuurder was dan ook dringend nodig'', verklaarde de Raad van Toezicht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.