Brabanders fanatieke verkopers op Marktplaats, kopen juist minder

2 oktober 2013 om 15:06
nl
Brabanders houden niet zo van oude gebruikte spullen. Dat blijkt uit cijfers van de website Marktplaats die door het CBS onder de loep werden genomen. Brabanders horen bij de fanatiekste aanbieders van gebruikte spullen, maar kopen zelf nauwelijks iets.
Geschreven door

Brabanders kopen net als Zeeuwen en Limburgers nauwelijks iets via de website, terwijl de huizen in Groningen, Friesland en Drenthe waarschijnlijk vol staan met op Marktplaats gescoorde koopjes.
Liever nieuwCrisis of niet, in Brabant kopen we onze spullen toch nog liever gewoon nieuw. Duurder natuurlijk, maar als je er dan op bent uitgekeken, dan is je oude bank of boekenkast in ieder geval nog wel goed genoeg voor een tweede leven. Waarschijnlijk dus ergens in het noorden van het land.
Met name in de strook van Tilburg-Waalwijk tot Den Bosch-Oss kun je goed tweedehands shoppen via internet. De onderzoekers becijferden (pdf, 6,9MB) dat er hier per bewoner gemiddeld meer dan vijf advertenties worden geplaatst.
Noord-zuidverschilKoopjesjagen gebeurt in de zuidelijke provincies veel en veel minder dan in de rest van het land, concludeerden de onderzoekers aan de hand van de honderdduizenden advertenties.
Zelfs binnen de provinciegrenzen zie je ditzelfde noord-zuidverschil. Hoe dichter bij België, hoe minder er wordt geboden op Martkplaats-advertenties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.