SP dreigt steun voor 'ruit' rond Eindhoven in te trekken

3 oktober 2013 om 19:44
nl
De SP in Provinciale Staten krijgt steeds meer moeite om in te stemmen met de plannen voor een nieuwe autoweg door het Dommeldal bij Eindhoven. Dat bleek vrijdag tijdens een vergadering van de commissie Mobiliteit van de provincie.
Geschreven door

Ter sprake kwam de keuze die de provincie samen met de betrokken gemeenten heeft gemaakt voor een 80-kilometer weg tussen Ekkersrijt en Aarle-Rixtel. Daar sluit de nieuwe weg aan op de N279 naar Helmond en de A67. Daarmee zou de 'ruit' van verkeerswegen rond Eindhoven voltooid zijn.
Tunnel De SP was altijd tegen de weg, maar leverde dat punt in toen de partij deel ging uitmaken van een coalitie met de VVD en het CDA. Willemieke Arts van de SP zei vrijdag dat haar partij er toen nog van uitging dat in het Dommeldal een tunnel aangelegd zou worden en dat ook op andere punten de weg verdiept aangelegd zou worden.
Nu dat steeds minder waarschijnlijk wordt, voelt de SP zich op dit punt minder gebonden aan het coalitie-akkoord.
Afhankelijk van de PVVProvinciale Staten zijn erg verdeeld over het nut van de weg. Nu de SP de steun dreigt in te trekken is gedeputeerde Van Heugten afhankelijk van de PVV. Die partij steunt de plannen tot nu toe. Woordvoerder Harry van den Berg van de PVV vindt het wel jammer dat op de nieuwe weg maar 80 kilometer per uur gereden mag worden.
Over de 'ruit' rond Eindhoven wordt al jarenlang gesproken. Er is nu ruim 800 miljoen euro voor gereserveerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.