Van Agt en Lubbers niet vervolgd voor uitspraken over kernwapens in Volkel

6 oktober 2013 om 14:29
nl
Justitie stelt geen strafrechtelijk onderzoek in naar de uitspraken van onder meer oud-bewindslieden Ruud Lubbers en Dries van Agt over de aanwezigheid van kernwapens in Volkel.
Geschreven door

Lubbers en Van Agt zeiden in de afgelopen allebei te weten dat er kernwapens in Volkel liggen. Zijn de uitspraken juist?Justitie heeft naar aanleiding van deze uitspraken een onderzoek gedaan. Het ging daarbij om de vraag of er sprake zou kunnen zijn van openbaarmaking van een staatsgeheim danof schending van een ambtsgeheim.
Om dit te beoordelen, moest justitie eerst vaststellen of de uitspraken van Van Agt en Lubbers feitelijk juist zijn. Maar dat is onmogelijk, zo zegt justitie nu.
Geen mededelingen"Omdat door de regering op basis van bondgenootschappelijke afspraken geen mededelingen worden gedaan over aantallen en locaties van op bondgenootschappelijk grondgebied (mogelijk) aanwezige kernwapens, ziet het OM geen aanknopingspunten voor het verrichten van een strafrechtelijk onderzoek. Er is in deze zaak ook geen aangifte gedaan", zo schrijft het Openbaar Ministerie in een persbericht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.