Video

Laatste wedstrijd voor Brabantse wielerploeg Vacansoleil: 'Spijtig dat het zo moet eindigen'

14 oktober 2013 om 18:41
nl
Een historische dag voor de Brabantse wielerploeg Vacansoleil-DCM. De ploeg houdt na dit seizoen op te bestaan. Vacansoleil, met teammanager Daan Luijkx uit Sprundel, reed dinsdag de laatste wedstrijd van het seizoen, de Nationale Sluitingsprijs in Putte-Kapellen.
Geschreven door

De renners en medewerkers moeten hierna op zoek naar een nieuwe werkgever. In totaal werken ongeveer negentig mensen voor Vacansoleil. Het merendeel van hen komt zonder baan te zitten.
'Echt heel jammer'"Ik heb mijn werk altijd met hart en ziel gedaan. Ik stond altijd klaar voor de staf en de renners. Ik vind het spijtig dat het zo moet eindigen", zegt Ludo van der Meijden, de buschauffeur van Vacansoleil. "Het is balen dat het ophoudt. Echt heel jammer", zegt mecanicien Ton Keller.
Ook ploegleider Jean-Paul van Poppel vindt het jammer dat Vacansoleil definitief is gefinisht: "Er is altijd een begin en een eind. En vandaag is voor ons zo'n beetje het eind. Wij hebben er alles aan gedaan om andere sponors te benaderen, maar het is ons net niet gelukt. Zo ziet het leven nou eenmaal in elkaar."
Doorstart in 2015Van Poppel hoopt dat zijn ploeg in 2015 alsnog kan terugkeren in het peloton.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.