Twee 18-jarige vrouwen levend verbrand bij botsing in Chaam, bestuurder andere wagen dronken

CHAAM - Bij een ernstig ongeluk op de Baarleseweg in Chaam zijn vrijdagavond twee vrouwen van achttien jaar oud uit Chaam om het leven gekomen. Twee auto's botsten tegen elkaar. Een van de auto's vloog na de klap in brand, terwijl de twee vrouwen nog in de auto zaten. Zij hebben het niet overleefd. De bestuurder van de andere wagen, een 56-jarige man uit Schoonhoven, bleef ongedeerd. Hij had te veel gedronken.
Vermoedelijk is de auto van de bestuurder die is aangehouden achterop de andere wagen gebotst. Dat meldt de politie.

Bestuurder was dronken
De man uit Schoonhoven die het ongeluk overleefde is ter plekke gecontroleerd door ambulancemedewerkers. Daarna is een blaastest afgenomen waaruit bleek dat de man te veel had gedronken. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Vervolgens is de bestuurder meegenomen naar het politiebureau in Breda waar hij is gehoord. De man kwam van zijn werk en was op weg naar huis.

Slachtofferhulp
Veel mensen waren getuige van het ongeluk, omdat het precies tegenover eetcafé Klein Amerika gebeurde. Enkele getuigen gingen met emmers water naar buiten om te blussen. Dat blussen haalde niks meer uit, de vrouwen waren al overleden.

Volgens de politiewoordvoerder is aan de getuigen slachtofferhulp aangeboden.