Video

Hoge nood? Schoonste wc-pot van Nederland staat in Welberg

5 november 2013 om 17:45
nl
Als je nodig naar de wc moet, is het te hopen dat je in de buurt van Welberg bent. Want het openbare toilet van Stella Maris, een pension voor arbeidsmigranten, blinkt het hardst en is als allerschoonste uit het Nationale Toiletonderzoek naar voren gekomen. Verslaggever Marcel Huisman nam de proef op de som: "Ik baal dat ik weer terugmoet naar mijn eigen wc."
Geschreven door

Voor de test onderzocht Service Management, een platform voor de schoonmaakbranche, minutieus 150 openbare toiletten door heel Nederland. Een fris klusje.
Weinig bacteriënIn de winnende pot in Welberg blijkt het laagste aantal bacteriën van alle onderzochte wc's te zitten. En het kleinste kamertje in Stella Maris heeft volgens de onderzoekers ook de hoogste schoonbeleving.
Het is niet zo dat de mannen die in het verbouwde klooster wonen zelf hun wc schoon maken. Er is een schoonmaakster die dat voor de heren doet. Volgens de schoonmaaksters is goed poetsen het geheim. Zelf is ze blij met de prijs: "Het is fantastisch."  
'Ziet er schitterend uit'Verslaggever Marcel Huisman probeerde zelf ook de wc uit. "Het toilet zelf is al mooi. De tegels aan de muur glimmen. Het is een fantastische toiletbril." Het is zo goed toeven dat de verslaggever met frisse tegenzin weer huiswaarts keert. "Zo'n luxe op de wc heb ik thuis niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.