Het gaat vriezen: maandag kan Brabant aan de boerenkool!

9 november 2013 om 13:37
nl
Tot nu toe was de herfst nog zacht, maar daar komt aan het eind van dit weekend verandering in. In de nacht van zondag op maandag gaat het namelijk vriezen in Brabant. In de buitengebieden wordt het -1.
Geschreven door

De meteorologen van MeteoConsult verwachten nog niet veel problemen. "We hebben de gladheidsbestrijders gewaarschuwd dus er wordt gestrooid, maar de grote wegen worden waarschijnlijk niet zo koud dat het glad wordt".
VorstNiet iedereen wordt gelukkig van de naderende vorst, maar vooralsnog valt het allemaal best mee. We hoeven nog niet te krabben en de weersvoorspellers hebben beloofd dat de kou voorlopig nog niet echt doorzet.
Het gaat vriezen, omdat er koude lucht vanuit Groenland en IJsland onze kant op komt. Omdat het zondagnacht helder blijft en er weinig wind staat, zijn de omstandigheden ideaal voor vorst aan de grond, ook al is het maar voor even.
BoerenkoolMaar vorst is vorst en dat betekent dat we na zondagnacht eindelijk weer aan de boerenkool kunnen. Voorlopig dus nog wel de lusten, maar niet de lasten!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.