Groentenverwerker Hessing sluit fabriek in Uden; Helmond wordt uitgebreid

11 november 2013 om 15:23
nl
Groentensnijder Hessing gaat de fabriek in Uden sluiten. Daar werken 225 mensen. Tegelijkertijd wordt de fabriek in Helmond uitgebreid. Volgens het bedrijf vallen er geen gedwongen ontslagen. De directie van Hessing was nog niet bereikbaar voor een toelichting.
Geschreven door

Hessing Supervers gaat ook de fabriek in Maasbree sluiten. De vestiging in Zwaagdijk-Oost wordt ook uitgebreid. Bij alle vestigingen van Hessing werken in totaal 1250 mensen.
Helmond wordt specialiteitenfabriekHessing is al lang bezig het werk te reorganiseren. In de nieuwe opzet wordt de Hessing-fabriek in Helmond ingericht als specialiteitenfabriek voor maaltijdsalades, slaschotels, rauwkosten, verse sappen, vers fruit en biologische producten. De fabriek in Zwaagdijk-Oost wordt de fabriek voor gesneden, panklare groente. De vestigingen Hessing Uden en Hessing Maasbree worden eind 2014 en begin 2015 gesloten.
Hessing is één van de grootste verwerkers van verse groente en vers fruit in Nederland, met een productie van ongeveer 200 miljoen verpakkingen per jaar. Hessing levert de versproducten aan supermarktketens en foodservice. Hessing is een familiebedrijf, waarvan de aandelen in handen zijn van de familie Hessing en The Greenery.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.