Bijtende stof zet Christiaan Huygens College Eindhoven op zijn kop; lessen gaan donderdag door

EINDHOVEN - De lessen op het Christiaan Huygens College aan de Botenlaan in Eindhoven gaan donderdag gewoon door. Woensdagmiddag is het gebouw ontruimd nadat er een bijtende stof was vrijgekomen. Het gaat om kaliumpermanganaat. "Dat is een oxiderende stof, die heftig reageert op andere stoffen", vertelt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Zes mensen zijn met de stof in aanraking gekomen en kregen daardoor last van een branderig gevoel in het gezicht.
Het ongeluk gebeurde in het scheikundelokaal. Tijdens schoonmaakwerkzaamheden van de docenten zou water bij een potje met kaliumpermanganaat terecht zijn gekomen.

Gewoon lesrooster vanaf 10 uur
"De leerlingen kunnen donderdag tijdens de eerste twee lesuren hun spullen bij elkaar zoeken", zegt directielid Van Ek. "Bij de ontruiming heeft iedereen alles direct moeten achterlaten, vandaar. Om 10 uur gaat het gewone lesrooster weer in."  De school heeft de ouders van alle 550 leerlingen per mail of telefoon geïnformeerd.

Volgens Twitterberichten zou woendag een docent zijn flauwgevallen, maar dit wordt ontkend door de woordvoerster van de Veiligheidsregio. De mensen die last hadden van de bijtende stof, twee leerlingen en vier volwassenen, zijn door een ontsmettingsunit gestuurd.Twee klassen in de gaten gehouden
De leerlingen werden na het ongeluk naar een sporthal gebracht. Twee klassen die in de buurt van het scheikundelokaal zaten op het moment dat het ongeluk gebeurde, zijn wat langer in de gaten gehouden. Dit om zeker te weten dat zij nergens last van hadden. Drie van hen werden uiteindelijk toch nog door de ontsmettingsunit gestuurd.Niemand naar ziekenhuis
Uiteindelijk hoefde niemand van de school naar het ziekenhuis, laat de woordvoerster van de Veiligheidsregio weten. Het Christiaan Huygens College werd woensdag grondig schoongemaakt. Om vier uur 's middags is de school weer vrijgegeven door de hulpdiensten.