Video

PSV start met crowdfunding om trainingskamp te kunnen betalen

19 november 2013 om 21:14
nl
Het legendarische PSV zwemmen, dat olympische kampioenen heeft voortgebracht als Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Ranomi Kromowidjojo, heeft anno 2013 geen geld meer om een trainingskamp te bekostigen. Om toch op trainingskamp te kunnen, zijn zwemmers van de selectie zelf een crowdfunding-actie gestart.
Geschreven door

"Het is creativiteit ontstaan door armoede", zegt Dennis Overhage. De technische man achter de website PSV Crowdfunding: "We hebben in eerste instantie 6000 euro nodig. We zijn net een paar dagen bezig en we hebben al ruim 600 euro binnen. We hebben het volste vertrouwen dat het gaat lukken."
Sponsor is afgehaaktDat het legendarische PSV-zwemmen niet meer die financiële mogelijkheden heeft die het de afgelopen jaren wel had, heeft te maken met het afhaken van hoofdsponsor Eiffel en met een nieuwe organisatiestructuur binnen de KNZB: "We moeten nu weer onze eigen broek ophouden", zegt Astrid van den Hoogeband.
Nationaal Zweminstituut EindhovenDe afgelopen jaren profiteerde de club van het feit dat ook toppers als Inge de Bruijn, Pieter van den Hoogenband en Ranomi Kromowidjojo deel uitmaakten van de PSV zwemclub. Kosten als huur van het zwembad en salarissen voor trainers werden afgewikkeld via een stichting als het Nationaal Zweminstituut Eindhoven en voorlopers daarvan.
'Terug bij af'Na de financiële top- en sportjaren is de vereniging weer terug bij af'. Zwemmers en trainers hebben echter de koppen bij elkaar gestoken met een crowdfunding-platform als eerste resultaat. Geld inzamelen om op trainingskamp te gaan, om zo weer aansprekende en sportieve prestaties te kunnen neerzetten. Als dat lukt, hopen de PSV'ers dat ook sponsoren weer interesse krijgen in het zwemmen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.