Ruziënde olifanten uit Emmen verhuizen naar Dierenrijk in Nuenen

20 november 2013 om 13:10
nl
Dierenrijk in Nuenen ontvangt binnenkort vier ruziënde olifanten. De dikhuiden waren in Dierenpark Emmen niet meer te houden vanwege een machtsstrijd in de kudde, dus worden ze overgeplaatst.
Geschreven door

De ruzie in Dierenpark Emmen ontstond toen de leidster in de kudde kwam te overlijden. De opstandige olifanten, een moeder, haar twee zonen en een dochter, vochten in de zomer van 2012 een verbeten strijd uit om het leiderschap met de andere dieren in de kudde.
Duwen, meppen en bijtenZe duwden elkaar weg, mepten elkaar met hun slurf en beten elkaar in de staart. Verzoeningspogingen mislukten, waarna de dierentuin in Emmen geen andere mogelijkheid zag dan de vier ruziemakers blijvend te scheiden van de rest van de kudde en uit te kijken naar een ander park.
De olifantenfamilie bestaat uit moeder Htoo Yin Aye van 32 jaar, haar volwassen dochter Ma Palai van vijftien jaar, haar op één na oudste zoon Mong Tine van twee jaar en haar pasgeboren zoon Thuya van vier maanden.
Gezellig samen op stal"De planning voor de verhuizing is bijna rond. Als de temperatuur meezit, kan de nieuwe familiegroep vrijwel direct gebruik maken van het ruime buitenveld. We hoeven ook geen speciale kinderkamers voor de jonge olifanten te maken, want de familiegroep kan in de gezamenlijke stal verblijven", aldus Martin van Hees, vestigingsmanager van Dierenrijk.
Dierenrijk verhuist eerst twee olifantenmannetjes naar Spanje. Zij zijn familie van de olifanten in Emmen. Zodra de mannetjes vanuit Nuenen naar Sevilla zijn vertrokken, komen de olifanten uit Emmen. Vermoedelijk gebeurt dat in december.
De dieren in Emmen worden inmiddels al getraind om de verhuiswagens in te lopen.
[YouTube:body:http://www.youtube.com/watch?v=4j1ohBekouY]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.