Video

Kersverse Staatsloterij-miljonair speelt voor Sinterklaas in Breda

26 november 2013 om 09:01
nl
De Bredanaar die onlangs 2,5 miljoen euro won in de Staatsloterij gaat bijna vijfhonderd kinderen uit armere gezinnen in zijn stad blij maken. De man gaat ervoor zorgen dat alle 481 kinderen van wie ouders hulp krijgen via de Voedselbank sinterklaascadeaus krijgen.
Geschreven door

Daar zitten honderd laptops bij, omdat de gulle gever het belangrijk vindt dat de kinderen goed onderwijs kunnen volgen.
Verlanglijstje invullen"Toen de man zich een week geleden bij ons meldde met zijn plan, waren we heel blij. Maar hoe moesten we regelen dat alle kinderen een verlanglijstje konden invullen?", vertelt Desiré van Veldhoven van de Voedselbank. 
"Kinderen tot 12 jaar oud mochten voor 150 euro kiezen uit speelgoedfolders en jongeren van 12 tot 17 konden in plaats daarvan een laptop aanwijzen. We zijn met veertig vrijwilligers langs 250 gezinnen gegaan die bij ons staan ingeschreven."
SuperklusVolgens Van Veldhoven zijn alle cadeaus inmiddels besteld. "Het is een superklus. De Makro gaat alles leveren en donderdagavond gaan we alles inpakken op een geheime locatie. De betrokken gezinnen reageren enthousiast en zijn ontroerd."
Inmiddels is duidelijk dat voormalig topcrimineel John Jansen uit Breda de man is die honderden Bredase arme gezinnen heeft blij gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.